Валентин Георгиев: Сделките с недвижими имоти СА добър бизнес!

Валентин Георгиев идва със семейството си в Чикаго в началното на новото хилядолетие. Пристига на O’Hare след като се е простил с шефския си стол в шуменския клон на  популярна българска банка, но в Чикаго започва друга професия, както мнозина. Валентин бързо намира своето място и става един от най-тачените mortgage loan специалисти в голямата компания Countrywide. Мисля че беше сред 30-те челни финансисти, с които една година компанията отпразнува годишните си успехи на Хавайските острови...

 

Момчил Кюркчиев - От Google до собствена компания

Момчил Кюркчиев е съосновател на компанията Leanplum, която създава софтуер за проверка и подобрение на ефективността на мобилни приложения. Преди няколко години е бил сред 20-те човека, които отговарят за поддръжката на Google търсачката. Но не само това ни впечатли в историята му. Тя започва от музиката към математиката и продължава до сърцето на Силициевата долина и обратно в България.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТСКИ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ - Ню Йорк

ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТСКИ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "ГОРАНА Младши"- Българско училище "Христо Ботев", Ню Йорк

Молим Ви за Вашата подкрепа, за да участваме за втори път на годишния Фолклорен Фестивал "Вереа" в Чикаго. Този път в по-голям състав и с нови танци. Необходимо ни е да съберем сумата $2,000, която ще покрие част от разходите ни по пътуването. Молим всеки, който желае да направи дарение, да го направи в специално подготвената от нас за целта страница на адрес: http://kck.st/1zJ3GI3

Благодарим Ви от сърце за вашата щедрост!

 

ВТОРА ФОЛКЛОРНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪСТАВИ ОТ ЧУЖБИНА

Държавната агенция за българите в чужбина информира, че в периода от 1 до 3 август т.г. в гр. Стара Загора ще се състои:

ВТОРА ФОЛКЛОРНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪСТАВИ ОТ ЧУЖБИНА

„БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР Е МАГИЯ”

гр. Стара Загора,  1 – 3 август 2015 г.

 

Има живот след смъртта...

Всички оцеляваме след физическата смърт на нашето тяло. Съзнанието ни продължава да живее след смъртта ни в този земен сън, съзнанието ни преминава отвъд тази физическа реалност и има такова невероятно и могъщо съществуване, че човешкият език не е достатъчен, за да го опише.

Това е посланието на д-р Ибън Александър, автор на неотдавна публикуваната книга “Proof of Heaven”. Наскоро прочетох книгата и я намирам пленителна, а също и потвърждаваща някои важни теории, които съм развил за същността на живота и Създателя.

 

Представител на Държавната агенция за българите в чужбина посети БТПП

Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев се срещна с Иванка Славчева, представител на Държавната агенция за българите в чужбина.
Тя представи излезлия от печат през септември 2014 първи том от трилогията "Чикаго - българският град", издаден от културната организация на българите Bulgarian-American Legacy ("Български завет в Америка") под патронажа на генералния консул на Република България в Чикаго. Книгата е посветена на историята и актуалното състояние на българската общност в тази част на САЩ.

 

БЪЛГАРКА НА ГОДИНАТА 2014

На 15.01.2015 г. изтича срока за подаване документи.

Държавна агенция за българите в чужбина към Министерския съвет на Република България обявява началото на шестото издание на годишното отличие „Българка на годината”. С тази инициатива ДАБЧ се стреми да насочи вниманието към значимата роля на българските жени в чужбина, които заслужават обществено признание и подкрепа. 

Годишното отличие на ДАБЧ носи името на Св. Злата Мъгленска, чиято памет всяка година се почита от Българската православна църква на 18 октомври. Нейният образ символизира традиционните добродетели на българката - красотата, твърдостта и волята в най-тежки ситуации, вкорененото в нея човешко достойнство.

 

Will 2015 Be Better or Worse for Real Estate?

Recovering prices are drying up the stock of affordable homes in major metro areas, but shoppers in a mood to buy are optimistic.

Whether you’re looking to sell your home or spent the last year waffling between renting or buying, you probably have one question as we head into the new year: Will 2015 be better — or are we headed into another year of the same?

There’s no such thing as a real estate crystal ball, and anyone who claims to have all the answers probably has a hidden agenda. With many factors to consider, let’s take a closer look.

 

Improve your credit score in 2015

If credit is on your list of things to improve this year, there are many options to tune up the ways you think about and interact with your credit. Knowing the smart solutions to improve your credit habits can take you far in the new year — especially with a big purchase ahead.

1. Being disconnected

Habit to break
: Not checking your credit report

Resolution to make: Check your credit report regularly to know where your credit stands, and to make sure you’re prepared when it comes time to buy a home. Consider your credit report the road map to all your credit behaviors: It’s important to know how your report will look to lenders and others when they see it for the first time.

 

25 Best Places To Retire in the USA

Retirement is a new phase of life, and, for many, a chance to consider new surroundings. Here is our new list of 25 top U.S. cities for retirement. Data we sifted included housing and living costs, taxes, weather and air quality, crime rates, doctor availability, and active-lifestyle rankings for walkability, bicycling and volunteering. We also looked at economic data with an eye toward a “working” retirement. A fuller explanation of these factors can be found here. Cities are listed in alphabetical order.

 

Най-актуалният цвят на 2015 година

Както всяка друга година, компанията Pantone Color Institute определи кой ще е най-актуалният цвят на идващата, 2015 година.
Нюансът хит на годината се избира чрез специална анкета сред експертите на компанията, които сега са на мнение, че най-модно ще е топлото съчетание на бордо и кафяво, известно като „марсала”.
Господстващият цвят нат 2015 г., по мнението на Pantone Color Institute се родее по име с прочутия сорт десертно вино от Сицилия. „Марсала въплъщава удоволствието от вкусен обед, а неговата червено-кафява основа излъчва изисканост и естественост.”, мотивира избора си Pantone.

 

Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?

Вредният мухъл може да се появи на всяко място, дори и в най-чистия и уютен дом, тъй като се нуждае само от висока влажност и липса на проветрение. Често той възниква през зимата, при липса на редовна вентилация и наличие на конденз.

В допълнение към неприятния му вид и способността му да руши мазилка, мебели и тапети, мухълът у дома често предизвиква алергични реакции и проблеми с дихателната система. Ето защо е необходимо спешно да се предприемат действия срещу него.

Използването хлорни препарати, особено в детски стаи, не е желателно! Затова е по-добре да замените битовата химия с нещо натурално, а именно домашен препарат против мухъл.

 

11 начина да намалите усещането за стрес

Най-трудното в живота е да приемем, че нещата никога няма да бъдат такива, каквито сме се надявали. Да свикнем. Да осъзнаем, че една концепция, представа за връзка, за проект, която е обитавала ума ни и ни е изпълвала с надежда в продължение на месеци, дори години, никога няма да се реализира.

С това се е сблъсквал почти всеки. Тогава се налага да съумеем да приемаме нещата такива, каквито са и да преодолеем стреса, който ни създава мисълта, че една наша надежда не се е осъществила.

За тези моменти на разочарование може да се каже, че почти винаги предшестват щастие. Рано или късно след тях човек осъзнава, че не се е сдобил с това, което е искал, но после е получил това, от което е имал нужда.

Как да си помогнем в тях? Тук следват 11 начаина да се освободим от мислите, които ни натъжават, и да намалим усещането за стрес.

 

Кои зодии ще забогатеят през 2015 година

2015 година ще бъде благоприятна за мнозина за израстване в кариерата и в увеличаване на финансовото състояние. Какви качества на характера трябва да проявят представителите на различните зодии, за да забогатеят и да направят състояние, посочва occult-times.com.

Овен

Астролозите съветват представителите на зодия Овен да сменят своята тактика на поведение. Не трябва да действат безцеремонно и настъпателно. За да имат успех през 2015 година, е нужно да действат доста внимателно. Финансовата прогноза за 2015 година им препоръчва да бъдат повече спонтани, внимателни и търпеливи. Особено успешна за кариера и финансов просперитет ще им донесе колективната работа, лидерските качества и умението да организират своята и чуждата дейност.

 

Весела Коледа, мирна и успешна 2015!

Happy New yearДа бъде Коледата ви незабравима,
а годината - неповторима!
Да сте здрави, весели, засмени
и от Бог благословени!

May your Christmas be joyful.
May your New Year be hopeful.
May you receive all your heart’s desires.

Bulgaria21.net

 

България е земята на най-древната цивилизация

Американската наука призна, че най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла на територията на България и част от Балканите от 6200 г. до 4500 г пр.н.е.

Едно изследване на професор Дейвид Антони:

Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа”, писа “The New York Times”. Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката. В последните дни на 2009 г. много американски специализирани издания, а и ежедневници отбелязват, че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище.

 Bulgaria 21 on Facebook Bulgaria 21 on Google+ Bulgaria 21 on Twitter


Archive


Валутен калкулатор
Amount:
From:
To: