Как да подберем дрехи, подходящи за различен тип пътувания?

Труден въпрос, на който лесно можете да откриете отговор в съветите на Весeлка Крачунова, дизайнер на VHK Fashion. Тя самата е запален пътешественик и често пътува както по работа, така и за удоволствие. Като съвременна жена, непрекъснато ангажирана с пътувания по света, дизайнерката обръща специално внимание на неизбежните въпроси за подбирането на дрехи, свързани със спецификата на различен тип пътувания.

Ето и какво Ви предстои да научите:
Как най-точно да подберете дрехите в багажа си спрямо целта на пътуването, независимо дали то е по бизнес, за почивка или комбинирано?
Как да се съобразите с разликите в сезоните и климатичните особености?
Кои са подходящите материи и кройки? Как да подберете аксесоарите – обувки, чанти, бижута и др.
И още полезни съвети, трикове и идеи от дизайнерката Веселка Крачунова.

 

Заложете на памучните дрехи

Може да сте чували, че памукът има много предимства пред синтетичните материали. Разберете кои са те и защо трябва да заложим на памука при избора дрехи.

Едно от най-важните предимства е, че памукът е хипоалергичен и не пропуска прахът да достигне до кожата. Изключително подходящ материал за дрехи, за тези, които страдат от астма или алергии, или тези, които имат чувствителна кожа, склонна към раздразнение.

 

Кажете НЕ на болката от високите токчета

Британска стилистка дава пет съвета как краката ви да не пострадат от високите токчета.

1. Изберете правилния размер за крака си
Най-важните елементи, когато купувате високи токчета, са размерът и доброто прилягане. Ако имате плоско стъпало, изберете токчета с по-широка подметка. Размерът също е важен. Независимо колко красиви са обувките, купуването на чифт, който е с един размер по-голям или по-малък, е много погрешно. Въпрос на време е да престанете да се чувствате удобно. Болката не си заслужава.

 

Ученик от Пловдив стана математик номер 1 в Европа

Гений от Пловдивската математическа гимназия донесе най-високото отличие за млад учен, печелено от българин на европейски конкурс.

Необикновеният проект на абитуриента Петър Гайдаров, представен във Варшава, го постави на второ място в генералното класиране по всички науки и на първо по математика, съобщи „Марица”.

 

Русе – градът на свободата

В исторически план свободният дух на град Русе и русенци може да бъде открит още през Възраждането и ранните години след Освобождението. За това говорят редица обекти в града, превърнали се в негови символи.

Паметникът на свободата

Безспорно най-емблематичният паметник тук е Паметникът на свободата, извисяващ се на едноименния централен градски площад и намерил място в герба на града. Историята му започва много по-отдавна от празничния ден на 11 август 1909 г., когато хиляди хора от цялата страна се стичат в Русе за неговото откриване.

 

ЧУДНИТЕ РОДОПИ

      Много песни са изпети за „Родопа планина” още от времето на Орфей, че до наши дни; много възторг е предизвикала и продължава да предизвиква у всички, докоснали се до красотата на незабравимите й гори, върхове, реки, рекички, долини, пещери, курорти… Предстоеше и ние да я посетим.

      Екскурзията ни беше организирана от русенската организация на Българския Червен кръст, съвместно с пенсионерски клубове. В групата участваше и гостенката  Раиса Синельникова от Беларус, която е консултант на Швейцарския  червен кръст по проекта на БЧК за работа с възрастните хора. Целта на пътуването беше обмяна на опит с червенокръстките организации в градовете Пловдив, Смолян и Габрово, в това число и за работата им с възрастните хора, съчетано с разглеждане на Родопския край. Съгласно програмата, в срещите е предвидено да участват доброволците на БЧК, а другата част от екскурзиантите ще имат възможност, подпомогнати от местни доброволки, да разгледат  някои от забележителностите на посетените градове.

      Въоръжени с добра програма и много ентусиазъм тръгнахме от Русе на 21 юли в 6 часа сутринта и през Прохода на Републиката се насочихме към Пловдив.

 

Български ученик реши задача на 2000 години

19-годишен ученик реши загадка, която от 2 хил. години мъчи човечеството. Радко Котев от Националната природо-математическа гимназия представи решение на Аполониевата задача, с което изуми света на науката, съобщи в. “168 часа”.

Като ученик на Евклипт, Аполоний доразвива неговата задача да се построи окръжност, която минава през три дадени точки. Задачата на древногръцкия математик е да се построи окръжност, която се допира до три обекта. Най-интересният случай е, когато имаме три дадени окръжности и търсим друга окръжност, която се допира до тях. Именно това положение разглежда и Радко Котев.

 

Виена - какво да видим и опитаме за няколко дни

Виена е град на музиката и на Моцарт, на виенските шницели, тортата „Сахер“ и изящната архитектура. И на много други неща. Кои – вижте в следващия списък със забележителности във Виена. Може и да не ви стигне един уикенд да ги разгледате всичко, но си оставете нещо и за следващия път.

Дворецът „Шьонбрун”

Добре дошли в лятната резиденция на Хабсбургите! Надникнете в имперските покои, залите със златни тавани и орнаменти и се насладете на произведения на изкуството. Разходете се из градините, където са стъпвали кралски особи. Хабсбургите са били впечатлени от мощта на Римската империя и искали да я пресъздадат в своя парк. Затова близо до фонтана на Нептун се намира Римската руина – майсторска имитация на разрушено старинно място. В “Шьонбрун” е и една от най-старите зоологически градини в Европа. Прочетете още за двореца "Шьонбрун".

 

Русе - Малката Виена

Има един български град, който е по-различен от всеки друг град в България. Атмосферата, която има от повече от век насам, му е наложила марката на „най-европейския град в България“, а неговите граждани с гордост го наричат „Малката Виена“.

Както се досещате говорим за Русе. Приликата му със столицата на някогашната велика Хабсбургска империя започва с факта, че и двата града са разположени на река Дунав, но не свършва до там.

 

ВНИМАНИЕ ИМА НОВ ВИРУС!!!

Ако получите РАБОТА от колегите си, шефа или някой друг по електронната поща или по какъвто и да е друг начин, НЕ Я ДОКОСВАЙТЕ! Този вирус ще заличи напълно личния ви живот. Ако влезнете в съприкосновение с РАБОТА облечете си якето, вземете няколко добри приятели и отидете право в най-близкия пъб. Поръчайте противоотрова, известна като БИРА (аз мисля че според сезона, може и червено вино да свърши работа...)

 

21 ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ - ЧИКАГО

Каним Ви на ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
Неделя, 12 октомври 2014

БПЦ „Свети Иван Рилски – Чудотворец“, 5944 W. Cullom ave., Chicago, IL 60634

Спонсори: Симпатизанти на БАА
Патрон на Фестивала – Петър Стаматов

Мисията на Фестивала е да представи водещи институции и личности пред българската общност в Чикаго и да подпомогне развитието на български продукти и практики в САЩ.

 

ЕКСКУРЗИЯ ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

      Беше 28 юни. Групата екскурзианти от клуба „Червена роза” пак сме на път. Сега сме се запътили да разгледаме Северното Черноморие. С автобус, рано сутринта, потеглихме към Силистра. Ръководителката ни Милена доста подробно ни разказваше за местата, през които преминаваме. Тутракан беше на пътя ни и, въпреки че не спряхме, получихме информация за този малък, но с богата и интересна история град. Няма да се спирам на нея, защото ни предстои да видим други забележителности на района, за който сме се запътили.

 

Има ли опасност от банкова криза в Източна Европа?

Има ли опасност от банкова криза в Централна и Източна Европа? Инвеститорите се чудят след поредица от сътресения в региона.

Първо, Българската централна банка обяви, че е готова да стабилизира банковата система с извънредна кредитна линия от 3.4 млрд. лв. После, няколко дни по-късно, унгарското правителство гласува закон, с който принуждава банките да компенсират клиентите си за „нечестни“ условия при отпуснатите заеми в чуждестранна валута преди финансовата криза през 2008 г., пише Financial Times.

 

Излезе от печат годишната брошура на БТПП Bulgaria in figures 2014

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) издаде годишната брошурата „Bulgaria in figures, 2014“. Това е петата поредна книжка от поредицата на БТПП „Bulgaria in figures“, издавана на английски език в удобен „джобен“ формат.

„Bulgaria in figures, 2014“  предоставя систематизирана информация за икономиката на страната за периода 2009 - 2013 г. и позволява бързо и лесно запознаване с важните икономически показатели и условията за бизнес в България. Изданието е изключително полезно за всеки чуждестранен бизнес партньор.

 

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио партнират на Андреа Бочели!

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София. Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август от 19:30 ч. на стадион „Българска армия". Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

 

ЖЕНСКИ СЪДБИ - ИВАНКА

     Селото беше бедно, но семейството на Тодор и Стоянка беше най-бедното. Имаха едно момиченце на пет години - Марийка, когато им се роди второто дете. Много искаше Тодор да е момче, да има помощник за кърската работа, но пак беше момиче.

      - Какво да се прави? Божа работа – отсъди „бабата”, както наричаха жената, която помагаше при раждането. Тогава в селото нямаше акушерка, а за лекар не можеше да се говори. Бедни времена! Въпреки примитивните условия момиченцето беше здраво. Кръстиха го Иванка – на свекървата.

 Bulgaria 21 on Facebook Bulgaria 21 on Google+ Bulgaria 21 on Twitter


Вход

Ако вече сте регистрирани, за да публикувате статии и обяви тук, моля въведете име и парола. Използвайте Firefox.

За да станете автор и да публикувате статии и обяви тук, моля регистрирайте се. Използвайте Firefox.

Archive


Валутен калкулатор
Amount:
From:
To:


Посетители

В момента има 17 посетителя в сайта