ЕКСКУРЗИЯ ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

      Беше 28 юни. Групата екскурзианти от клуба „Червена роза” пак сме на път. Сега сме се запътили да разгледаме Северното Черноморие. С автобус, рано сутринта, потеглихме към Силистра. Ръководителката ни Милена доста подробно ни разказваше за местата, през които преминаваме. Тутракан беше на пътя ни и, въпреки че не спряхме, получихме информация за този малък, но с богата и интересна история град. Няма да се спирам на нея, защото ни предстои да видим други забележителности на района, за който сме се запътили.

 

Има ли опасност от банкова криза в Източна Европа?

Има ли опасност от банкова криза в Централна и Източна Европа? Инвеститорите се чудят след поредица от сътресения в региона.

Първо, Българската централна банка обяви, че е готова да стабилизира банковата система с извънредна кредитна линия от 3.4 млрд. лв. После, няколко дни по-късно, унгарското правителство гласува закон, с който принуждава банките да компенсират клиентите си за „нечестни“ условия при отпуснатите заеми в чуждестранна валута преди финансовата криза през 2008 г., пише Financial Times.

 

Излезе от печат годишната брошура на БТПП Bulgaria in figures 2014

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) издаде годишната брошурата „Bulgaria in figures, 2014“. Това е петата поредна книжка от поредицата на БТПП „Bulgaria in figures“, издавана на английски език в удобен „джобен“ формат.

„Bulgaria in figures, 2014“  предоставя систематизирана информация за икономиката на страната за периода 2009 - 2013 г. и позволява бързо и лесно запознаване с важните икономически показатели и условията за бизнес в България. Изданието е изключително полезно за всеки чуждестранен бизнес партньор.

 

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио партнират на Андреа Бочели!

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София. Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август от 19:30 ч. на стадион „Българска армия". Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

 

ЖЕНСКИ СЪДБИ - ИВАНКА

     Селото беше бедно, но семейството на Тодор и Стоянка беше най-бедното. Имаха едно момиченце на пет години - Марийка, когато им се роди второто дете. Много искаше Тодор да е момче, да има помощник за кърската работа, но пак беше момиче.

      - Какво да се прави? Божа работа – отсъди „бабата”, както наричаха жената, която помагаше при раждането. Тогава в селото нямаше акушерка, а за лекар не можеше да се говори. Бедни времена! Въпреки примитивните условия момиченцето беше здраво. Кръстиха го Иванка – на свекървата.

 

В РАЙОН МЛАДОСТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ СТРОИ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ

Петдесет години след проектирането и застрояването на жилищен комплекс „Младост“в София, започна строежът на първия православен храм. Той ще носи името „Рождество Христово“. Най-после над 120000-те жители на района ще имат своя черква, където да се помолят, да посещават църковните служби и да участват в богатия духовен живот на Църквата.

 

"Български работи" - гарантиран смях през лятната отпуска

Най-новият автор на Audioknigi.bg е Иво Сиромахов

Audioknigi.bg знае какво да предложи на почитателите си за лятната почивка - излязлата съвсем наскоро последна книга на Иво Сиромахов "Български работи".

Уникалното в този проект е, че авторът сам чете книгата си, тъй като кой по-добре от него би могъл да пресъздаде най-точно творбата и нюансите в нея.

 

Призьорите в класацията за успешни служби по търговско-икономически въпроси СТИВ-2013

На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2013.
Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота  получи българската служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) във Федерална Република Германия.

 

Токио - Разходка из най-модерния град!

Със своето население от около 35 000 000 души, японската столица Токио е най-големият град на планетата в наши дни. Той е изключително чист, подреден и красив. Престъпността е на много по-ниски нива от Tokyo the city of the futureмного градове по света, които са далеч по-малки. Смята се, че през 21-ви век жителите на Токио са вероятно най-модерните и елегантни хора на планетата.
Трудно е да бъдат подбрани достатъчно силни думи, които поне до някаква бегла степен да успеят да пресъздадат грандиозността на този град, но все пак с някои факти и впечатления, ще направим този опит.

 

Как да предпазим електронните си устройства от прегряване

Пак е лято. Време, в което търсим начини да се разхладим и да се скрием от парещото слънце, колкото и да обичаме този сезон. Високите температури обаче не са опасни само за нашето здраве, а и за нашите високотехнологични джаджи. Те също не могат да оцелеят при високи температури и пряка слънчева светлина.

Въпреки дългото време на валежи и големи колебания в температурата от топло до по-хладно време, бъдете сигурни, че и това лято ще има достатъчно дълги горещини, през които да се налага да се грижим за доброто охлаждане на компютърните си устройства.

Прегряването може да причини сериозни, а понякога дори непоправими щети на вашите джаджи. Ето защо трябва да имате предвид тези няколко съвета на анализаторите от технологичната секция на New Your Times, за да опазим джаджите си от прегяване.

 

ВИЕНА - Градът на изкуството!

Може ли величието на миналото да бъде преплетено с модерното съвремие? Що се отнася до Виена отговора е „ДА“! Запознайте се с една от най-красивите барокови столици в Европа!

 

Шест начина да защитите личните си данни онлайн

Да защитим личните си данни в интернет днес е по-трудно от всякога. Изглежда, че всеки „наднича“ и събира колкото може повече информация за останалите.

Много източници твърдят, че сме под наблюдение непрекъснато. За някои, може би това е неоспорим факт, срещу който няма какво да направим.

От Lifehack обаче, ни показват няколко стъпки как да защитим онлайн информацията си и как да станем по-незабележима мишена за интернет престъпниците.

 

Най-печелившите банки в света

Най-големите 1 000 банки в света са отчели 920 млрд. долара печалба за миналата година. Водещите китайски банки са съставлявали близо 1/3 от тази сума, демонстрирайки нарасналата си мощ, показва ново проучване.

Общата печалба преди облагане с данъци на китайските банки възлиза на 292 млрд. долара през 2013 г., или 32% от печалбата на глобалната банкова индустрия, според годишната класация на списание The Banker на печалбата и капиталовата сила на най-големите 1 000 банки в света. Глобалната печалба на банковата индустрия нараства с 23% на годишна база през 2013 г. до рекордно високото ниво.

 

4 предстоящи смартфона, които да чакаме

Тенденцията сочи, че потребителите сменят телефоните си обикновено на всеки две години. Разбира се има и такива, които по-бързо се оттекчават от мобилните си джаджи. Какъвто и да е случаят с вас, рано или късно и вие ще се изправите пред дилемата: „кой модел да си купя“.

Преди обаче да тръгнете към магазина, за да си купите най-новия и най-великия смартфон, се замислете дали все пак не е добре да изчакате още малко. Винаги има страхотни нови модели смартфони с интересни функции, които се очакват на пазара и които може би ще се гордеете да притежавате.

Разбира се, преди да вземете подобно решение, вие трябва да знаете какво предстои да се появи на пазара през следващите няколко месеца. Вижте тези 5 смартфона, които се очакват през следващите няколко месеца и за които според CIO си заслужава да изчакате.

 

Google и Световното първенство по футбол 2014

Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия вече разпалва страстите на футболните запалянковци. Знаете ли обаче някои от най-невероятните факти за надпреварата между първенците сред световните лидери във футбола?

Футболните фенове твърдят, че футболът е може би най-старата игра за забавление в света и въпреки че има хора, които не харесват тази игра, това в никакъв случай не омаловажава стойността й.

Нормално е при такова мащабно спортно събитие да очакваме, че най-големите медии ще отразяват всичко. А какво да кажем за интернет гиганта Google, който очевидно няма да пропусне да предложи интригуващи новини и интересни факти за първенството?

 

Обединени Идеи за България

Идеите – това сме ние

Ако сред всичко случващо се днес в България има едно нещо, което бих нарекъл неоспорван факт, то това е вдъхновяващият растеж на социалната активност сред младите ни сънардоници. Така например, младежката неправителствена организация “Обединени Идеи за България”, вече за трета поредна година организира своя инкубатор за социални иновации под надслов “Идеите – това сме ние”. В рамките на четири дни, форумът събира над 150 млади и амбициозни българи от страната и чужбина и им дава възможността да развият проекти за решаване на проблеми в различни сфери на българското общество.

 Bulgaria 21 on Facebook Bulgaria 21 on Google+ Bulgaria 21 on Twitter


Вход

Ако вече сте регистрирани, за да публикувате статии и обяви тук, моля въведете име и парола. Използвайте Firefox.

За да станете автор и да публикувате статии и обяви тук, моля регистрирайте се. Използвайте Firefox.

Archive


Валутен калкулатор
Amount:
From:
To:


Посетители

В момента има 11 посетителя в сайта