Токио - Разходка из най-модерният град!

Със своето население от около 35 000 000 души, японската столица Токио е най-големият град на планетата в наши дни. Той е изключително чист, подреден и красив. Престъпността е на много по-ниски нива от Tokyo the city of the futureмного градове по света, които са далеч по-малки. Смята се, че през 21-ви век жителите на Токио са вероятно най-модерните и елегантни хора на планетата.
Трудно е да бъдат подбрани достатъчно силни думи, които поне до някаква бегла степен да успеят да пресъздадат грандиозността на този град, но все пак с някои факти и впечатления, ще направим този опит.

 

Как да предпазим електронните си устройства от прегряване

Пак е лято. Време, в което търсим начини да се разхладим и да се скрием от парещото слънце, колкото и да обичаме този сезон. Високите температури обаче не са опасни само за нашето здраве, а и за нашите високотехнологични джаджи. Те също не могат да оцелеят при високи температури и пряка слънчева светлина.

Въпреки дългото време на валежи и големи колебания в температурата от топло до по-хладно време, бъдете сигурни, че и това лято ще има достатъчно дълги горещини, през които да се налага да се грижим за доброто охлаждане на компютърните си устройства.

Прегряването може да причини сериозни, а понякога дори непоправими щети на вашите джаджи. Ето защо трябва да имате предвид тези няколко съвета на анализаторите от технологичната секция на New Your Times, за да опазим джаджите си от прегяване.

 

ВИЕНА - Градът на изкуството!

Може ли величието на миналото да бъде преплетено с модерното съвремие? Що се отнася до Виена отговора е „ДА“! Запознайте се с една от най-красивите барокови столици в Европа!

 

Шест начина да защитите личните си данни онлайн

Да защитим личните си данни в интернет днес е по-трудно от всякога. Изглежда, че всеки „наднича“ и събира колкото може повече информация за останалите.

Много източници твърдят, че сме под наблюдение непрекъснато. За някои, може би това е неоспорим факт, срещу който няма какво да направим.

От Lifehack обаче, ни показват няколко стъпки как да защитим онлайн информацията си и как да станем по-незабележима мишена за интернет престъпниците.

 

Най-печелившите банки в света

Най-големите 1 000 банки в света са отчели 920 млрд. долара печалба за миналата година. Водещите китайски банки са съставлявали близо 1/3 от тази сума, демонстрирайки нарасналата си мощ, показва ново проучване.

Общата печалба преди облагане с данъци на китайските банки възлиза на 292 млрд. долара през 2013 г., или 32% от печалбата на глобалната банкова индустрия, според годишната класация на списание The Banker на печалбата и капиталовата сила на най-големите 1 000 банки в света. Глобалната печалба на банковата индустрия нараства с 23% на годишна база през 2013 г. до рекордно високото ниво.

 

4 предстоящи смартфона, които да чакаме

Тенденцията сочи, че потребителите сменят телефоните си обикновено на всеки две години. Разбира се има и такива, които по-бързо се оттекчават от мобилните си джаджи. Какъвто и да е случаят с вас, рано или късно и вие ще се изправите пред дилемата: „кой модел да си купя“.

Преди обаче да тръгнете към магазина, за да си купите най-новия и най-великия смартфон, се замислете дали все пак не е добре да изчакате още малко. Винаги има страхотни нови модели смартфони с интересни функции, които се очакват на пазара и които може би ще се гордеете да притежавате.

Разбира се, преди да вземете подобно решение, вие трябва да знаете какво предстои да се появи на пазара през следващите няколко месеца. Вижте тези 5 смартфона, които се очакват през следващите няколко месеца и за които според CIO си заслужава да изчакате.

 

Google и Световното първенство по футбол 2014

Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия вече разпалва страстите на футболните запалянковци. Знаете ли обаче някои от най-невероятните факти за надпреварата между първенците сред световните лидери във футбола?

Футболните фенове твърдят, че футболът е може би най-старата игра за забавление в света и въпреки че има хора, които не харесват тази игра, това в никакъв случай не омаловажава стойността й.

Нормално е при такова мащабно спортно събитие да очакваме, че най-големите медии ще отразяват всичко. А какво да кажем за интернет гиганта Google, който очевидно няма да пропусне да предложи интригуващи новини и интересни факти за първенството?

 

Обединени Идеи за България

Идеите – това сме ние

Ако сред всичко случващо се днес в България има едно нещо, което бих нарекъл неоспорван факт, то това е вдъхновяващият растеж на социалната активност сред младите ни сънардоници. Така например, младежката неправителствена организация “Обединени Идеи за България”, вече за трета поредна година организира своя инкубатор за социални иновации под надслов “Идеите – това сме ние”. В рамките на четири дни, форумът събира над 150 млади и амбициозни българи от страната и чужбина и им дава възможността да развият проекти за решаване на проблеми в различни сфери на българското общество.

 

ЗАЩО ЧИКАГО Е ПО-РАЗЛИЧЕН БЪЛГАРСКИ ГРАД

Проф. д-р Никола Чаракчиев
Български научен център – Чикаго
 
Българите в Чикаго са се обособили като една хармонично развиваща се общност, възприемайки традициите на американските стандарти на живот. Даже българските медии в Чикаго се профилират подобно на медиите в САЩ. Нека припомним, че в Чикаго функционират няколко български вестника, български телевизии и български Интернет портали. Може да се каже, че това са най-независимите български медии по света. Българите в Чикаго са добре информирани по всички политически, икономически и битови проблеми. С това Чикаго е по-различен от останалите български центрове по света, включително и България.

 

Най-богатите съпруги на спортисти в света

Тези десет спортни съпруги имат добра собствена кариера и солидна сметка в банката.
Вижте кои са най-богатите съпруги на професионални спортисти и колко пари имат:

 

Най-скъпите сватбени торти

Специална класация на сайта Daily Meal представи 5-те най-скъпи сватбени торти в света. Цените на тези торти определено не са по джоба на всеки, но пък със сигурност тортите са много впечатляващи.

Един от безспорните фаворити в класацията е внушителната 5-етажна оранжева торта от сватбата на Доналд Тръмп и Мелания Кнаус. Със сигурност може да спечели някое от челните места, но не знаем цената на тази торта.

Лидерската позиция засега е за бялото чудо на Уилям и Кейт, което струва цели 80 хил. долара. Дизайнер на тортата е Фиона Кеърнс, която решила да експериментира с плодов вкус, покритие от бял крем и 900 захарни цветчета (общо 17 вида – английска роза, шотландски бодил, уелски нарцис, ирландска детелина, момина сълза...).

 

Как да гледаме филми на таблет по-добре

Таблетът не е просто начин да бъдете продуктивни докато сте в движение. Тези устройства предлагат и  чудесен начин за забавление. На тях може да гледате филми и други видеоклипове. Следвайте тези съвети, за да постигнете по-добро качество на гледане.

 

4 Интернет приложения помагат да организирате незабравимо пътуване

Oрганизирането на предстоящо пътуване изисква да отделим доста време, за да открием и резервираме най-атрактивните места в локацията, до която ще пътуваме. Предварителната подготовка е задължителен фактор, който ще ни позволи да се забавляваме много повече и да посетим най-атрактивните забележителности, ресторанти, музеи и др., в града, който смятаме да посетим.

Благодарение на интернет организацията на подобно пътуване е изключително лесна задача и можете да откриете много услуги, които да ви помогнат. TripAdvisor и Yelp са едни от най-популярните  сайтове за тази цел, но има много нови приложения, които тепърва набират популярност.

 

Как да изтрием личната информация в смартфона си преди да го продадем

Запазвате ли редовно персоналните ви данни и файлове в телефона ви? В случай, че решите да продадете смартфона си или да обновите версията на софтуера ви, ще ви покажем няколко лесни стъпки да запазите нужната информация, както и да я изчистите преди продажбата.

 

Мария Шарапова - лице на новия парфюм Luck на Avon

След тенис победата си на Ролан Гарос Мария Шарапова обяви и новината, че става лице на новия парфюм Luck на Avon.

Любимата на Григор Димитров може моментално да спре с тениса и да се изхранва само от реклами, без да усеща никакви финансови лишения. Новият парфюм създал истински фурор сред почитателите на рускинята.

 

СЪЩЕСТВУВА ЛИ МОДИФИЦИРАНО ИМИГРАНТСКО ОБЩЕСТВО?

Проф. д-р Никола Чаракчиев
Български научен център – Чикаго
 
През 2014 година българската общност в Чикаго навлезе във Втория етап на своето развитие „Развиващо се българско общество“. В българската колония се забелязва стабилизиране на българските комерсиални компании и сдруженията с идеална цел.

В Чикаго, през Втория етап на развитие на българското общество, се оформят институции, които със своето действие и политика оказват влияние на развитието на обществото.

Кои са тези институции и какво влияние могат те да окажат върху българското общество?

 Bulgaria 21 on Facebook Bulgaria 21 on Google+ Bulgaria 21 on Twitter


Вход

Ако вече сте регистрирани, за да публикувате статии и обяви тук, моля въведете име и парола. Използвайте Firefox.

За да станете автор и да публикувате статии и обяви тук, моля регистрирайте се. Използвайте Firefox.

Archive


Валутен калкулатор
Amount:
From:
To:


Посетители

В момента има 202 посетителя в сайта