Опознайте характера си с този тест

Искате по-добре да опознаете себе си и основните си качества? Тогава отговорете на 12-те въпроса, които сме ви подготвили. Те са разделени по 3 в 4 групи. Отговаряйте срещу всеки въпрос с "да" или "не".

Група 1

Можете ли да говорите неистини?
Примирявате ли се със своите недостатъци?
Лесно ли променяте мнението си?

 

Момче от Пловдив написа съчинение, което взриви интернет пространството

Разказът „Айфон и стържещ от глад стомах“ разказва за разликата между бедните и богатите деца. Творбата спечели първа награда в конкурс на фондация „Братя Мормареви“. Есето е написано преди две години, но продължава да е хит в социалните мрежи.Георги Ставрев доскоро учеше в пловдивското училище „Паисий Хилендарски”. Той е авторът на разказа за „Айфона и стържещия от глад стомах”. Текста пише, след като е наблюдавал какво се случва с неговите приятели и съученици в училище.

 

Нов регламент удря наследството на над 1.5 милиона българи

След по-малко от година влизат в сила европейските удостоверения. Близо 1.5 млн. българи, живеещи зад граница, и техните близки и роднини в чужбина и в България може да се окажат засегнати от европейски регламент, с който се установяват общи правила в областта на наследяването. Това предупредиха вчера от ръководството на Нотариалната камара. По много оценки засегнатите може да се окажат и много повече, някои изследвания сочат, че над 2.5 млн. българи са зад граница и заедно с техните роднини у нас и в чужбина числото може да набъбне двойно и тройно.Става дума за регламент 650 от 2012 г., който влиза в сила на 17 август 2015 г. Това събитие със сигурност ще доведе до много сериозни промени и е добре всички българи, които биха били засегнати, да започнат да проучват и да си подреждат нещата, смятат нотариусите. Регламентът ще има предимство пред националното законодателство и ще въведе нов принцип и критерий за наследяване – като приложимо право ще се счита обичайното местопребиваване на починалия наследодател към момента на смъртта му.

 

Британци вдигат прабългарско селище край Търново

Британци вдигат прабългарско селище край Велико Търново. Идеята е на английските заселници Нийл и Сара Патстоун, които имат фирма у нас.

Селището ще е край великотърновското село Хотница, което е посещавано от много туристи заради своите красиви водопади. Максималният му капацитет е от 44 души.

 

Какви сте били в предишния си живот? Връзката с датата ви на раждане!

Датата на раждане означава много повече от дата, на която се празнува рожден ден. Проверете сами какви може би сте били в предишния си живот според рождения ден.

От 14 до 28 юли, от 23 до 27 септември, от 3 до 17 октомври - Вие сте били гуру с широко сърце.Пленявали сте хората със своя чар и интелект.

От 22 до 31 януари, от 8 до 22 септември - Вие сте били странстващ артист.Човек с много буйна фантазия, Вие сте притежавали таланта да забавлявате хората. Успявали сте да покорите сърцата им и сте ги карали да Ви обожават и обичат.

 

Минахме от лятно часово време към астрономическo

Наскоро минахме от лятно часово време към астрономическо и върнахме стрелките на часовниците с час назад.
Преминаването към зимно часово време пести енергия и осигурява повече светлина на хората.

Промяната обърква биологичния часовник на човека, според д-р Бисер Георгиев, специалист по обща медицина в 11-и ДКЦ в София.
Характерни за сезона са депресивните състояния.

 

Пръстенът и неговото значение

Пръстени носят всички – мъже и жени, стари и млади. Психолозите изясниха, че огромно значение има не само самият пръстен, но и на кой пръст се носи. По такъв начин собственикът на пръстена иска да съобщи на заобикалящите го някаква информация за себе си. Каква? Сега ще узнаете.

Халка на безименния пръст – естествено е в най-популярната графа - "семейно положение". Слага се на безименния пръст на дясната ръка (или на лявата, както е прието при католиците). В началото този обичай се е появил още при древните египтяни, които са вярвали, че именно от безименния пръст започва "любовната артерия", която води директно към сърцето. Затова народът на фараоните е носил венчални халки от най-различни метали, стъкло и даже керамика. Предпочитанията към метала възникват по времето на Древен Рим – появява се традиция съпрузите да си подаряват железни или бронзови халки, в знак на нерушимост на брачните връзки. По-познати са ни златните брачни халки, които се появяват по ръцете едва през III-IV век.

 

Цветовете, които отиват на всяка фигура

Всеки има любим цвят, който доминира в гардероба му, но малко жени знаят, че има нюанси, които отиват на всички и могат да се комбинират по различни начини.

Ако се колебаете какъв цвят рокля да изберете или какво да облечете на важно събитие, избере универсален цвят. На първо място е черното – добра класика, която идеално се съчетава с всеки друг тон и стои добре на всички жени. Черното облекло ви дава нотка на елегантност и финес, като успешно скрива и излишните килограми.

 

Как да подберем дрехи, подходящи за различен тип пътувания?

Труден въпрос, на който лесно можете да откриете отговор в съветите на Весeлка Крачунова, дизайнер на VHK Fashion. Тя самата е запален пътешественик и често пътува както по работа, така и за удоволствие. Като съвременна жена, непрекъснато ангажирана с пътувания по света, дизайнерката обръща специално внимание на неизбежните въпроси за подбирането на дрехи, свързани със спецификата на различен тип пътувания.

Ето и какво Ви предстои да научите:
Как най-точно да подберете дрехите в багажа си спрямо целта на пътуването, независимо дали то е по бизнес, за почивка или комбинирано?
Как да се съобразите с разликите в сезоните и климатичните особености?
Кои са подходящите материи и кройки? Как да подберете аксесоарите – обувки, чанти, бижута и др.
И още полезни съвети, трикове и идеи от дизайнерката Веселка Крачунова.

 

Заложете на памучните дрехи

Може да сте чували, че памукът има много предимства пред синтетичните материали. Разберете кои са те и защо трябва да заложим на памука при избора дрехи.

Едно от най-важните предимства е, че памукът е хипоалергичен и не пропуска прахът да достигне до кожата. Изключително подходящ материал за дрехи, за тези, които страдат от астма или алергии, или тези, които имат чувствителна кожа, склонна към раздразнение.

 

Кажете НЕ на болката от високите токчета

Британска стилистка дава пет съвета как краката ви да не пострадат от високите токчета.

1. Изберете правилния размер за крака си
Най-важните елементи, когато купувате високи токчета, са размерът и доброто прилягане. Ако имате плоско стъпало, изберете токчета с по-широка подметка. Размерът също е важен. Независимо колко красиви са обувките, купуването на чифт, който е с един размер по-голям или по-малък, е много погрешно. Въпрос на време е да престанете да се чувствате удобно. Болката не си заслужава.

 

Ученик от Пловдив стана математик номер 1 в Европа

Гений от Пловдивската математическа гимназия донесе най-високото отличие за млад учен, печелено от българин на европейски конкурс.

Необикновеният проект на абитуриента Петър Гайдаров, представен във Варшава, го постави на второ място в генералното класиране по всички науки и на първо по математика, съобщи „Марица”.

 

Русе – градът на свободата

В исторически план свободният дух на град Русе и русенци може да бъде открит още през Възраждането и ранните години след Освобождението. За това говорят редица обекти в града, превърнали се в негови символи.

Паметникът на свободата

Безспорно най-емблематичният паметник тук е Паметникът на свободата, извисяващ се на едноименния централен градски площад и намерил място в герба на града. Историята му започва много по-отдавна от празничния ден на 11 август 1909 г., когато хиляди хора от цялата страна се стичат в Русе за неговото откриване.

 

ЧУДНИТЕ РОДОПИ

      Много песни са изпети за „Родопа планина” още от времето на Орфей, че до наши дни; много възторг е предизвикала и продължава да предизвиква у всички, докоснали се до красотата на незабравимите й гори, върхове, реки, рекички, долини, пещери, курорти… Предстоеше и ние да я посетим.

      Екскурзията ни беше организирана от русенската организация на Българския Червен кръст, съвместно с пенсионерски клубове. В групата участваше и гостенката  Раиса Синельникова от Беларус, която е консултант на Швейцарския  червен кръст по проекта на БЧК за работа с възрастните хора. Целта на пътуването беше обмяна на опит с червенокръстките организации в градовете Пловдив, Смолян и Габрово, в това число и за работата им с възрастните хора, съчетано с разглеждане на Родопския край. Съгласно програмата, в срещите е предвидено да участват доброволците на БЧК, а другата част от екскурзиантите ще имат възможност, подпомогнати от местни доброволки, да разгледат  някои от забележителностите на посетените градове.

      Въоръжени с добра програма и много ентусиазъм тръгнахме от Русе на 21 юли в 6 часа сутринта и през Прохода на Републиката се насочихме към Пловдив.

 

Български ученик реши задача на 2000 години

19-годишен ученик реши загадка, която от 2 хил. години мъчи човечеството. Радко Котев от Националната природо-математическа гимназия представи решение на Аполониевата задача, с което изуми света на науката, съобщи в. “168 часа”.

Като ученик на Евклипт, Аполоний доразвива неговата задача да се построи окръжност, която минава през три дадени точки. Задачата на древногръцкия математик е да се построи окръжност, която се допира до три обекта. Най-интересният случай е, когато имаме три дадени окръжности и търсим друга окръжност, която се допира до тях. Именно това положение разглежда и Радко Котев.

 

Виена - какво да видим и опитаме за няколко дни

Виена е град на музиката и на Моцарт, на виенските шницели, тортата „Сахер“ и изящната архитектура. И на много други неща. Кои – вижте в следващия списък със забележителности във Виена. Може и да не ви стигне един уикенд да ги разгледате всичко, но си оставете нещо и за следващия път.

Дворецът „Шьонбрун”

Добре дошли в лятната резиденция на Хабсбургите! Надникнете в имперските покои, залите със златни тавани и орнаменти и се насладете на произведения на изкуството. Разходете се из градините, където са стъпвали кралски особи. Хабсбургите са били впечатлени от мощта на Римската империя и искали да я пресъздадат в своя парк. Затова близо до фонтана на Нептун се намира Римската руина – майсторска имитация на разрушено старинно място. В “Шьонбрун” е и една от най-старите зоологически градини в Европа. Прочетете още за двореца "Шьонбрун".

 Bulgaria 21 on Facebook Bulgaria 21 on Google+ Bulgaria 21 on Twitter


Вход

Ако вече сте регистрирани, за да публикувате статии и обяви тук, моля въведете име и парола. Използвайте Firefox.

За да станете автор и да публикувате статии и обяви тук, моля регистрирайте се. Използвайте Firefox.

Archive


Валутен калкулатор
Amount:
From:
To:


Посетители

В момента има 29 посетителя в сайта